blank

Bonding Uygulaması

Bonding Uygulaması
Bonding Uygulaması

İçerik Haritası

Bonding uygulaması diş şeklinin düzgün gözükmesi adına kozmetik diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bonding fiyatları diğer tedavilere göre çok daha ucuzdur. Bonding işlemi doğal diş rengine uygun dolgunun diş yapısını aşındırmadan dişe yapıştırılması ve sertleştirilmesi işlemidir. Hastanın dişlerinde boşluk ve hafif şekil bozukluklar söz konusuysa dişlerin kesilmesine gerek kalmaz ve dişlere yapıştırmak için yapıştırıcı madde kullanılır. Bu tedavide diş hekimi bir heykeltıraş gibi gülümsemeyi yeniden şekillendirir.

Koruyucu diş hekimliğinde yapıştırma uygulamasına diş restorasyonu denir. Bu tedavi şu sonuçların elde edilmesini sağlar:

  • Dişlerin şeklini değiştirmek mümkün olur
  • Kırık ve eksik dişleri onarılır
  • Dişler arasındaki gereksiz boşlukları kapatılır
  • Çürük dişler onarılır
  • Estetik açıdan uygulanan tedavilerde diş büyütme sağlanır
  • Amalgam dolgu maddelerine daha iyi bir kozmetik alternatifidir
  • Lekeli veya renksiz dişlerin görünümü iyileşir

Bonding Tedavisi Nasıl Yapılır

Bonding uygulaması ekstra durumlar ortaya çıkmadığı müddetçe ortalama 30 ile 60 dakika arasında sürer ve tek seansta tamamlanır. Bir tür diş dolgu malzemesi olan nano kompozit malzeme dişlere yapıştırılır. Ayrıca bireyler isterse çıkarılabilir. Bonding işlemleri kalıcı bir işlemdir ve yaklaşık 8-10 yıl kullanılabilir.

Diş Hazırlığı: Bonding uygulaması yapılacak diş, uygulama için önceden hazır hale getirilir. Dişlerde çürük olmadıkça anestezi yapılmaz. Diş hekimleri işlem gerçekleştireceği dişin rengiyle uyumlu kompozit dolgu rengini renk kılavuzu yardımıyla seçerek tedavi hazırlığına başlamış olur.

Bonding İşlemi: Bonding uygulanacak diş veya dişlerin yüzeyi pürüzlü bir hale getirilerek kondisyon sıvısı uygulanır. Bu yapıştırıcı malzemenin dişe yapışmasını sağlamaktadır. Sonrasında diş rengine uygun yapıştırıcı malzeme uygulanarak yapıştırıcı sertleşmeden önce istenen şekle getirilir. Bir lazer veya parlak ışık ile yapıştırıcı katılaştırılır. Yapıştırma işleminde kullanılan yapıştırıcı sertleştikten sonra diş hekimi tarafından şekillendirilebilir ve tıbbi cihazlarla kesilebilir. Daha sonrasında diş yüzeyini parlak durması ve diğer dişlerle uyumlu gözükmesi için diş hekimleri yüzeyi parlatır.

Bonding Fiyatları

Bonding ile yapıştırma işleminin fiyatınızı belirlenirken diş yapısının durumu, tedavi edilecek diş sayısı, doktorun kıdemi ve tecrübesi gibi faktörler 2021 yılında bonding uygulama fiyatlarını belirleyecektir. Diş yapıştırma fiyatları diğer diş tedavilerine göre daha uygundur. Bonding fiyatlarını etkileyen faktörler şunlardır:

  • İşlem yapılacak diş sayısı: Yapıştırma sırasındaki diş sayısı yapıştırma maliyetini etkileyecektir. Tedaviye ihtiyaç duyan birden fazla dişiniz varsa fiyat aynı oranda artacaktır.
  • Tedavi edilecek bölge: Bonding diş tedavisinin maliyetini etkileyecektir. Bir dişin küçük bir alanını doldurmakla büyük bir alanını doldurmak arasında kullanılan malzeme ve işlem sırasında geçen zaman farkı olacağından işlem fiyatları da buna bağlı olarak değişiklikler gösterir.
  • Diş hekiminin deneyimli olması: Diş hekimi ne kadar deneyimliyse bu uygulamaların fiyatı da ona bağlı olarak değişiklik gösterir. Deneyimli ve saygın diş hekimleri diş hekimliği hizmetleri için daha yüksek ücretler talep edebilirler, ancak operasyonu gerçekleştirmede ve istenen görünümü komplikasyonsuz olarak elde etmede daha başarılıdırlar.

Bizimle İletişime Geçiniz

CAPTCHA Resmi

Bu spam önlememize yardımcı olur, teşekkürler.

Talebinizin işleme alınması, hasta kaydınızın oluşturulması ve iletişim kurabilme amaçlarıyla Veri Sorumlusu sıfatıyla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili ikincil mevzuat kapsamında kişisel verileriniz işlenmektedir. Aydınlatma Metnini okudum, anladım, kabul ediyorum.  
Daha Fazlası

Nasıl Yapılır

blank

Görüşme Talep Edin

Klinik +1 ve diğer tüm konular hakkında hemen bize ulaşın, uzman desteği almaya başlayın.

WhatsApp
Hemen Randevu Alın