Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir ?

Zirkonyum diş kaplama, günümüz teknolojisinde yaygın olarak kullanılan, klasik köprü ve protezlerin yerine kullanılan bir alaşım türüdür.

Dişte çarpıklık, şekil bozukluğu gibi durumlardan kaynaklı olarak bir kısım estetik bozuklukları olabilir. Klasik beyazlatma yöntemlerinin sonuç vermediği durumlarda da zirkonyum diş kaplaması tercih edilebilir. Uygulama sonrasında arzu edilen gülüş estetiği yakalanabilir.

Klinik +1 'de Zirkonyum Diş Kaplama Uygulaması

Zirkonyum diş kaplama, ışık geçirgenliği sayesinde doğal diş görünümünde olan bir alaşımdır. Sağlıklı dişlerde mine kısmı ışığı tamamen geçirir.

Klasik porselen kaplama uygulamasında kullanılan metal, dişlerde opak türünde bir görüntüye sebep olur. Bu da dişlerin yapay ve cansız görünmesine sebeptir. Zirkonyum kaplama ile bu durumun önüne geçilir.

Bahse konu uygulama diş etleri ile % 100 uyumludur. Metal destekli protezlerde kullanılan metal malzeme diş etinde morarmalara sebep olur. Bu uygulama ile diş eti’nin morarması, çekilmesi gibi durumların da önüne geçilebilir.

Zirkonyum Diş Kaplama
Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum Diş Kaplama Avantajları

  • Uygulamada kullanılan zirkonyum alaşımında metal bulunmadığı için herhangi bir şekilde alerjik reaksiyonlara sebep olmaz.

  • Yine alaşımın içeriğinde metal olmadığından ağızda kötü kokuya da neden olmaz.

  • Kaplama, kaygan ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğu için herhangi bir plak birikimi görülmez.

  • Bu nedenle çay, sigara, kahve gibi içeceklerin tüketilmesinden etkilenmez.

  • Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.

Klinik +1 Seçen Mutlu Hastalarımız

Klinik +1 Seçen Mutlu Hastalarımız

Zirkonyum Diş Kaplama Ömrü Ne Kadardır ?

Zirkonyum kaplamaların ömrü malzeme kalitesi ve işlemi yapan doktorun tecrübesine göre farklılık gösterebilir.Genelde iyi uygulanmış bir zirkonyum kaplamanın 10 ila 15 yıl arasında ömrü olmasını bekleriz. Ancak hastanın ağız bakımı gereken düzeyde olmazsa kaplamaların ömrü kısalır.Diğer bir taraftan hasta ağız bakımını ne kadar iyi yaparsa kaplamaların ömrü paralel oranda uzar.

Zirkonyum Kaplama Diş Bakımı

Zirkonyum diş kaplama uygulaması’ndan sonra diş bakımı normal seyrinde yapılır. Nasıl ki dişlerin günde 2 kez normal şekilde fırçalanması esas ise, uygulama sonrasında da bu prensip devam ettirilir. Bunun yanında uygulama sonrasında 6 ayda bir düzenli diş kontrolünün yapılması ile oluşabilecek problemlerin önüne geçilebilir.

Düzenli olarak diş hekimi kontrolü yapıldığında kaplama, uzun yıllar kullanılabilir. Dişler, canlı dokular olduğundan zamanla aşınma ya da diş yapısında bir kısım değişikler olabilir. Söz konusu uygulamada ise dişlerde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

Kaplamaların zaman içerisinde değiştirilmesi istenirse herhangi bir rahatsızlık duyulmadan dişler çıkarılabilir. Kaplamalar kesilerek diş kısmından çıkarıldığından herhangi bir ağrı, sızı söz konusu değildir.

Kaplama Uygulaması Nasıl Yapılır ?

Zirkonyum diş kaplama uygulamasında da metal destekli kaplamalarda olduğu gibi diş küçültülür. Diş, lokal anestezi ile kesildikten sonra kaplamanın ölçüsü alınır. Laboratuvar ortamında dişe uygun yapı ve renkte zirkonyum alaşımından kaplama hazırlanır. Son aşamada da yapıştırıcı reçineler yardımı ile kaplama dişe yapıştırılır. Uygulama sonrasında elde edilen dişi kendi doğal dişiniz gibi kullanabilirsiniz.

Dişin kesilme aşamasında lokal anestezi uygulandığı için hasta herhangi bir ağrı, sızı hissetmez. Kesim işleminden sonra dişe geçici bir kaplama yapılarak dişin soğuk-sıcak hassasiyeti azaltılır. Hastaların çok az bir kısmında sızlama görülebilir. Genel olarak bu problem söz konusu değildir.

Bahse konu uygulama diş etlerinde herhangi bir sorun olmayan hastalarda genellikle 1 hafta gibi bir sürede sonuçlanır. Yapılan uygulamanın hastanın ve hekimin içine sinme durumuna göre birkaç prova yapılabilir.

İnsanların 18-20 yaşına kadar gelişim süreci devam ettiğinden bu uygulamanın bu yaş döneminden sonra yapılması gerekir. Söz konusu yaş aralığının öncesinde çene, sürekli büyüme döneminde olduğundan zirkonyum uygulamasında bir kısım problemler oluşabilir.

Kaplamanın Dezavantajı Var Mıdır ?

Dişsiz aralıkların yan kısmına zirkonyum uygulaması yapılması durumunda zamanla kırılma ihtimali söz konusu olabilir. Bu nedenle uygulamanın yan dişler tarafından desteklenecek bir bölgeye yapılması tavsiye edilir.

Uygulamanın diş eti hastalarına yapılması da uygun değildir. Öncelikle hastanın diş eti tedavisi tamamlanmalı, sonrasında zirkonyum uygulamasına geçilmelidir. Uygulamada acele edilmemeli, diş etleri sağlıklı bir hal aldıktan sonra uygulamaya geçilmelidir. Lamine Diş ile ilgili yazımızı da okumak isterseniz bağlantı linkine tıklayınız.

Yazar Hakkında

İstanbul doğumlu olan Dt.Mert Gerek, ilköğretimini babasının mesleğinden dolayı farklı şehirlerdeki okullarda tamamladı. Ortaöğretimine Mev Koleji Özel İzmir Fen Lisesi’nde tam burslu olarak devam etti.

Liseyi 2.likle bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni tam burslu olarak kazandı. Diş hekimliği eğitimini 2017 yılında tamamladıktan sonra mesleğini icraya başladı. Dt. Mert Gerek ileri derecede İngilizce bilmektedir.

Zirkonyum Kaplama Hakkında

SIK SORULAN SORULAR

Diş kaplamaları üzerinde kullanılan pek çok madde bulunur. Bunlar iki çeşit de ayrılmaktadır biri metal destekli kaplamalar diğeri ise metal desteksiz kaplamalardır. Arka dişler üzerinde gerçekleşen kaplama işlemleri estetik açıdan etkilemediği İçin metal destekli kaplama uygulanması olumsuzluk yaratmaz. Uygulanan zirkonyum kaplama beyaz renkte olmasından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

Diş sorunu bulunan ve kaplama işlemi gereken herkes zirkonyum kaplama imkanından yararlanabilir. Fakat 20 yaşına kadar çene gelişimi ve bunun beraberinde diş eti genişlemesi gibi durumlar oluşabilir. Zirkonyum kaplama öncesinde bu gelişim sürecinin tamamlanması gerekir.

Diş sağlığı ve bakımı gibi durumlara dikkat edildiği takdirde uzun süre kullanıma uygun bir şekilde hazırlanmaktadır. Bu konuda halinde net bir süreçten bahsetmek mümkün değildir. Hazırlanan zirkonyum kaplamalar özel şekilde tasarlanmaktadır. Kaplama kullanımı ve bakımı gibi durumlar ile birlikte diş üzerindeki sorunlarda bu durumu etkileyecektir.

Zirkonyum kaplama sonrasında herhangi bir kuraldan bahsetmek mümkün değildir. Doğal dişler için sakınca olan her türlü besin kabuklu gıda, aşırı soğuk ve sıcak tüketimi gibi durumlar zirkonyum kaplama için olumsuz olacaktır. Ayrıca sakız kullanımı da önerilmez. Onun dışında dikkat edilmesi gereken bir durum yoktur.

Uygulanan zirkonyum kaplama üzerinde düşme riski bulunmaktadır. Ancak bu durum oldukça düşük bir ihtimaldir. Diş üzerinde bazı nedenlerden dolayı çürüme ya da kırılma gibi durumlar meydana geldiği takdirde kaplama boşlukta duracaktır. Bundan dolayı düşme gibi bir durumla karşılaşılmaması için diş hekimine gidilmesi gerekir.

Tags : Maltepe Zirkonyum Kaplama, Ataşehir Zirkonyum Kaplama, Ümraniye Zirkonyum Kaplama, Üsküdar Zirkonyum Kaplama, Bostancı Zirkonyum Kaplama, Kozyatağı Zirkonyum Kaplama, 19 Mayıs Zirkonyum Kaplama, Erenköy Zirkonyum Kaplama, Caddebostan Zirkonyum Kaplama, Göztepe Zirkonyum Kaplama, Fenerbahçe Zirkonyum Kaplama, Feneryolu Zirkonyum Kaplama, Merdivenköy Zirkonyum Kaplama, Dumlupınar Zirkonyum Kaplama, Fikirtepe Zirkonyum Kaplama, Acıbadem Zirkonyum Kaplama, Nişantaşı Zirkonyum Kaplama

destek1

Görüşme Talep Edin

Suadiye İstanbul Zirkonyum Kaplama Klinik +1 ve diğer tüm konular hakkında hemen bize ulaşın, uzman desteği almaya başlayın.

WhatsApp